Synthetische dekbedden

Synthetische dekbedden - licht om lekker onder te slapen!

Synthetische dekbedden zijn meestal gevuld met gekroesde synthetische vezels en worden overal aangeboden, meestal met een lage prijs. De kwaliteit is er dan ook meestal naar. Zorg dus wel, als u kiest voor een synthetisch dekbed, dat u een kwaliteitsdekbed gaat kopen.

Wat zijn nu synthetische dekbedden?
Een dekbed gevuld met vezels die gemaakt worden van een kunstmatige grondstof kan worden betiteld als een synthetisch dekbed. Nu worden er constant nieuwe vezels ontwikkeld met andere eigenschappen wat niet wegneemt dat synthetische vezels zijn beter bestand tegen slijtage dan natuurlijke vezels en meestal een groter gebruiksgemak hebben. Verder is de synthetische vulling anti bacterieel en anti allergisch maar dit tot op zekere hoogte.

Polyester vezels
Meestal is er sprake van een vulling met polyestervezel, de polyestervezels zijn ongeveer een halve centimeter lang, is soepel en zacht, licht en duurzaam.  Om die reden wordt de polyestervulling vaak toegepast in dekbedden en wordt aanbevolen bij huisstofmijt allergie en/of luchtweg aandoeningen. Afhankelijk van de hoeveelheid en het gewicht houdt de vezel warmte voldoende warmte vast en is daarnaast goed wasbaar en droogt snel. In tegenstelling tot natuurlijke vezels zoals diverse wolsoorten en dons is er van vochtopnemend vermogen nauwelijks sprake.

Polyester holle vezels
In feite is deze vezel gelijk aan de polyester vezel, maar in dit geval wordt deze vezel hol gespoten door middel van een spindop en wordt daardoor dus lichter van gewicht met meer isolatiewaarde. Door deze vezel te voorzien van een siliconen laagje wordt deze water afstotend en kan deze gewassen worden op hogere temperaturen zonder te vervormen.
De holle vezel voelt comfortabel en valt soepeler om het lichaam, deze vulling is zeer goed wasbaar (met hogere temperaturen) en droogt snel.

Paradies synthetische dekbedden
De tegenwoordige textielvezels worden synthetisch geproduceerd en vervolgens geoptimaliseerd voor hun beoogde gebruik.

Er zijn echter grote verschillen in de productie van de vezels en hun latere bewerking tot bedmateriaal. Je kunt dus, al naar gelang de toepassing, niet zeggen dat alle synthetische  dekbedden gelijk zijn, maar de bewering dat je onder synthetisch gaat zweten kan bij de moderne textielvezelvullingen gevoeglijk in de prullenbak. Nu is er namelijk de Paradies Highloft®-vezeltechnologie, het resultaat van jarenlang onderzoek op het gebied van niet-geweven stoffen. De Paradies synthetische dekbedden met deze vezelvulling biedt de volgende overtuigende voordelen:

  • Duurzame veerkracht en soepelheid
  • Perfecte thermische prestaties
  • Optimale vochtbalans
  • Onderhoudsvriendelijk en wasbaar

Voor algemene informatie over synthetische dekbedden verwijzen wij u graag naar onze slaapadvies website Beddenspecialist Juul Lommen.

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 3